Retinára égett pillanatok egy újabb évből, amikor nem robbant kráter Budapest közepébe, pedig az égiek látják a lelkünket, egész komolyan dolgoztunk rajta. Keresztény szájbaáldozás, találkozás a világ legerősebb chilijével, rádöbbenés, hogy ha egy fejezetnyi zenei lexikont írtam, ideje lenne már a saját könyvet is, miközben az IBS-en meg felváltva magyarázok social médiáról és nootropikumokról a rémült szemű hallgatóknak. Ez egy jó év volt. Katt beljebb.


Fotó: Hatlaczki Balázs / Glamour.

2010.dmg
Soha ne legyen rosszabb évünk. A polaroidpillanatok nehezen férnek el egy kézben: medúzabűz és a Platipus kiadó goájával winampkevert Mária Rádió broadcast üli meg a levegőt – ha a középmélyben lüktető basszusok nem gerjesztenének, akkor a katekizmustízperc tenné meg, ahol akkurátusan magyaráznak szájba-, illetve kézbeáldozásból, a háttérben az agyunk és a nyelvünk közti több évtízezredes kapcsolatot borotváljuk el éppen. Snitt. Három nap, ami alatt nem sikerült teljesen szilánkosra törnünk Balatonszárszót, de a biztonság kedvéért hozzátettünk négy nap aftert, hogy elmondhassuk, ez volt az a hétvége, ahol sikerült végre ellenpontoznunk az év hogyismondják? negatív fényszögeit. Aki ott volt, van mire emlékeznie. Snitt. Csekély három és fél év késéssel, de megszüljük a magazinunk harmadik számát, hat borítóváltással, hardstyle-pumpolással, egy-nap-alatt-sokszor-összemorgunk-kibékülünkkel, a Cataflamról meg csak akkor derül ki, hogy mennyire potens formatcé, amikor a gyökérkezelés ikszedik napján tiszta fejjel ébredve körbenézek a szobámban és megkérdezem, hogy tényleg én lakok itt? Snitt.

Hirtelen visszaemlékszem, hogy tényleg írtam egy fejezetet egy zenei lexikonba, csak a Posta ellopta tavaly a tiszteletpéldányokat (megint), beszerezni meg csak most sikerül. Snitt. Elkezdek szeptembertől havi sokat írni a Mondo magazinba, pontnemjapánról, aztán elmegyek a Mondoconra, ahol eltörik a világképem, mert gyors egymásutánban néznek Dragonballnak (Ne kérdezz rá. Dragonballnak. Pontosan idéztem.) és gyerekes apának, pedig pár hónappal hamarabb a Düreres Skins bulin még a személyimet kérik el kulcscsonttörés terhe mellett, mert nem hiszik el, hogy tizenhat múltam. Snitt. Snitt. Készül velem egy Twitter-interjú (nem akarok szóvicceket), tartok előadást a divat jövőjéről, sőt, márciusban még írd-és-mondd a jövőről tartok a ZSKF álmos szemű diákjainak egy órát, ami aztán annyira elgyűrűzik, hogy szeptembertől meg az IBS-en tanítok social médiát és letolom életem első vizsgáztatását, sőt, pótvizsgáztatását is. Snitt. Rájövök, hogy tíz éve léptünk fel az X-Peripheria zajzenei feszten és két éve hagytam a hátam mögött az LD50-et, mindenestül. Ezt külön azért nem írom meg. Snitt. Leteszteljük a naga jolokiát, a világ legerősebb chilijét, majd az ebből készített felbetyárolt szószváltozatot, a Mongooset. A szavakat, a nyelcsapomat és a pótnyelőcsövet azóta is keresem. Snitt. Snitt. Snitt.

És ez csak a jéghegy csúcsa. Köszönöm mindegyikőtöknek az együtt töltött időt, egy percet sem felejtettem el belőle, minden szó, érintés, gesztus, meglátás és kritika számított. A nevek csak a posztból hiányoznak.


Akármit is mond a last.fm statisztikája, ha az idei évet egy trackben kellene összesűríteni, az ez lenne. HEADHUNTERZ – Psychedelic.

AZ ÉV ÖTVEN INGERBEN
acupuncture, android, black books, blue potential, child of eden, chaos magick, deathspank, desire, di.fm, disinfonation, dylan moran, filth, fringe, gaspar noé, grant morrison, gravel, hardstyle, headhunterz, ibs, inception, jumpstyle, korean food, left 4 dead 2, mass effect 2, max headroom, medical qigong, melbourne shuffle, minecraft, momotaro ramen, more porn, naga jolokia, philosomatika, profiling, pump six and other stories, qlimax, quantum mechanics, rubicon, sasha grey, skins: the series, synsepalum dulcificum, taiji, terence mckenna, the dose, the invisibles, the walking dead, the wonderful end of the world, tron: legacy, tympanik records, yang jwing-ming, zero history



A francia neon poplány és dohányszagú fiúeszkortjai meg a Dose-készítésen segítettek át.
SUPERBUS – Addictions.

LAST.FM stats for 2010

TOP ARTISTS

01. Hecq (hecq.de) (last.fm) (myspace) (soundcloud) (twitter)
02. Access to Arasaka (accesstoarasaka.com) (last.fm) (facebook) (twitter)
03. Vangelis (last.fm) (discogs)
04. Carbon Based Lifeforms (carbonbasedlifeforms.net) (myspace) (last.fm)
05. Spacetime Continuum (last.fm) (discogs) (hyperreal)
06. Veil Veil Vanish (last.fm) (facebook) (twitter)
07. New Skin (last.fm) (myspace)
08. Liquid Divine (liquiddivine.de) (myspace) (last.fm)
09. Ananda Shake (myspace) (last.fm) (soundcloud)
10. Zen Paradox (solitary-sound.com) (myspace) (last.fm) (discogs)

TOP TRACKS
01. New Skin – Sweettalk (Misery Lab remix)
02. Hecq – I Will Survive (w/ Nongenetic)
03. Tonikom – Temporarius Delerium
04. The Nasty Boyz – Angel (Ivan Carsten’s Vocal Symphony)
05. How To Destroy Angels – A Drowning
06. Access to Arasaka – Recon (feat. ESA)
07. Makoto & Deeizm – Untold
08. Akufen – Skidoos
09. Veil Veil Vanish – This is Violet
10. Vangelis – Blade Runner Main Titles


A Gender Plot meg megmondja a zenehallgatási szokásaim alapján, hogy 27 éves vagyok és fiú. Köszönjük, szaktanári.