Hat éve írtam egy könyvet (”könyvet”), elmentettem és úgyhagytam, néha kipostoltam belőle részeket, aztán kitöröltem őket, hadd maradjon exkluzív az élmény. Most elővettem, kiporolom és felrakom ide anélkül, hogy kiadnám, ha nem tudok jobbat írni ennél, meg is érdemlem. A kilencedik részben: mi történt megint Witheringgel, mit kell tudni a függőségről és mit kell tényleg tudni a függőségről. (More about hush on opusunderground and cargo-london.)

fantasies-for-naughty-boys-hush

Az előző részek:
008: the noble eightfold bandwidth
007: keep fucking it up
006: lay lady lay, drunken boxing style
005: need
004: death follows the enemy
003: k for kickstart, d for defense
002: sm rounds
001: here and now

Withering él. Nem vesz papírpénzt, nem vesz plasztikot. Bamba harminckétfogas vicsor ül az arcomon, ahogy egy darkwave fórum siteját túrom, ezt a nicket is ismerem, ezt is, amazt is, ezzel queryztem, ez accesst adott, ezzel jól megértettem magam, amaz meg úgy néz ki, mint egy rosszabbfajta rajongó egy magyar pajtarock banda sörbűzös kétakkordos, diadalmas fellépésen. Szegény, szerencsétlen hordalingen.
Még egy, még egy lépéssel közelebb, 1-800-suicide, talán én vagyok Dr. Online.

A Hybrids meg a Vidna Obmana olyat alakított, amitôl a családom rezgő fejjel kezdett el hadoválni hazajáró lelkek beazonosíthatlan hangjairól, ilyenkor magyarázza meg nekik a visu pluginbe belegyógyult szögecsfej, hogy ez egy hollandi delfinárium, délután fél három és háromnegyed hat között. A delfinek a holtak nyelvén énekelnek, azért táncolnak a mélyben, a holtaktól tanulnak énekeket, csontkézbe simítanak kopoltyúkat. Túl nagy eseményhorizontom van. Egy csatatestvérem azt javasolta nemrégiben, “Addig rúgd fejbe, mielőtt kimagyarázza magát!” Egy hónapig viszem az oltárjához a rizsgombócokot, annyira igazat mondott.

she doesn’t want to write me anymore
she has three parents and a dog
and her sister that has pink satin sheets on a waterbed
do you wanna dance?
grandma’s got a goat in the kitchen

A függőség nem moduláris. A függőség omnipotens, értelemmel ruház fel és ugyanakkor lemeztelenít, ha arról van szó. A függőség költészetet szül, gyűjtőszenvedélyt. Jelentették már fel barátok egymást MP3ért, buktak meg vizsgák sokórás IRCchatek miatt, haltak bele emberek Quakebe. Az új világrend gyors szem-kéz koordináció franchiset követel, intelligenciával öntözve. Ha nincs IQ, nem baj, a chatlineok és a fórumok átlag élettartalma hónapokban mérhető, utána korrodálódik és mélyrepül.

80’s eurosynth.Itt állunk a vortex szívében, eye of the storm, háromegyedből négynegyedbe kapkodom a lábakat meg a tempót, boldog mosollyal ismerhetem be végre, hogy a freaknessségnek életet adtam a három s betűvel, így a szép, beletörni a magyar nyelvtan vaginájába a felmosóbotot és kifordítani a szálkákat, custom-made erényöv, valamire még jó lesz.
Küldjük ezt a számot mindenkinek, akinek valamennyire is megdobban a szíve, amikor az ezerszer hallott és unásig ismert telefonszámot tárcsázni kell, köríteni, virítani íkút, van, akinek csak az van.
Mondok újat, azt is elvehetik.

Itt állok az Ötödik és a Vermouth sarkán és parkolóóórákat használok sétapálca gyanánt, Mistress Jessicka a ráeszmélés legkisebb jele nélkül vibrál #00ffff és vörös árnyalataiban, tinteli magát, tintelném én is, ha hagyná. Marad a voyeurizmus, mint a webcamvilág legördögangyalibb kitalálmánya a gömbalakú egyszem óta, valójában Luke Skywalker is a webcamet hessegette a feje mellől, kaszát se tud az forgatni, nem hogy fényszablyát.

Sátáni, sátáni. Amikor Whigfield azt énekelte a huszadik században, hogy i need your body tonight, nyíltan kifejezte a Marsról érkezett testrabló szektához való kötôdését. Whigfield a skandináv kultúrkör Lestatja, megérhetjük még, hogy riporterek nyakát harapja el, barátnôit pedig kútban hagyja füstölögni. Vigyázó szemeiteket melleire vessétek.

A függőség tehát eseményhorizontot csökkent, szűkíti a lehetôségeket és elhomályosítja a “bajvan” mantrát. Messze vagyunk még az ultimate bukástól, a rádióállomásból csak szirup bugyog. A kommunikációigény is kicsalja a böfögőaddiktot az emberből. Két mailbox, két IRCháló, ICQ nyitva, legalább négy ablaknyi hírportállal. Az éhség enyhíthetetlen, önmagát enyhíti és propellálja előre. A függőség Isten, én pedig a lábát csonkolva akarok a földre hullani. Nyolc lábon.