Best weapons of mass destruction válogatás, ha már Kelt egyszer megjegyezte, hogy olyan jókedvűen iszok vödörből napalmot, hogy még neki is kedve támad hozzá. (A látogatóim grammarnazi fele már mutogathat, hogy iszomnak ragozzuk le, de ma még nem ittam kávét, addig meg egy szabály se él rám, úgyhogy tökmindegy.)

Balra a habanero alapanyagú Pain 100%, itt tapasztalható meg először, hogy a kapszaicinnek fájdalomnak markáns fémíze van, a textúrája meg olyan, mintha halott lovak fröcskölnének a szádba, de ezzel már riasztottunk el embereket ebédlőasztaltól, úgyhogy ezt most hadd ne itt. Itt kéne leírnom azoknak, akik esetleg nem tudnák: az a csípőspaprika, amit a moziban kapsz a nachos mellé, az a jalapeno, annak az erőssége a relatív erősségű, de összehasonlításra jó Scoville-skálán 2500-8000 között van – a habanero 100 ezer és 580 ezer között mozog (kb), a világ legerősebb chilijének tekintett naga (vagy bhut) jolokia meg 855 ezer és 1359000 között mozog, csak hogy összezavarjak mindenkit, aki tényleg helyiérték szerint tanult meg olvasni.

Tőle jobbra az előtérben a Cajohn’s Mongoose, az eddigi legerősebb chiliszósz, ami a szánkba került, a karácsonyi teszteléskor legjobb emlékeim szerint kimondtuk azt A Másik Fiúval, Akinek Szintén Nincs Gyomra, Emésztőrendszere És Persze Ízlelőbimbója Se, hogy megtaláltuk a méltó ellenfelünket. Beveszed a szádba és utána egy-kettő-három és akkor kezd el hatni, de akkor nagyon, a chili okozta adrenalin- és endorfinrushtól én nevetni szoktam (és alig tudok beszélni, nyilván), de már hallottam olyanról, aki az asztallábat szorongatta és elnézést kért Istentől mindenért, amit addig tett. Bhut jolokia van benne meg a habaneroval egyenértékű erősségű fatalii. A dobozán hat oldalból négyen az virít, hogy NE PRÓBÁLD KI!!!4! és igaza van. Asszem ettől konkrétan sebes lett a kezem.

Balra a következő szósz a Hot-Headz-féle Bhut Jolokia szósz, amihez nem tudok sokat hozzátenni, ebből fogyott a legtöbb az évben, nyilván nincs utána szájpadlásod egy negyedóráig, a gyomrod pedig kétségbeesetten dolgozik a méregtelenítésen, salátán élsz utána egy napig és liffeg a szájpadlásod maradékaként funkcionáló kis húscafat, amikor futsz a busz után. Amúgy olcsó és finom. Előtte szárított naga jolokia (az a kis töppedt) és egészen friss habanero (az meg a sárga) és azt hiszem, hogy a habanero jobban csíp, azt az agyad még meg tudja fogni, hogy nagyon fáj, a nagát már nem, ott már a brain chemistryn áll vagy bukik a játék. A háttérben mögötte a Naga Sabi Bomb, amiről külön cikk is van, Amerikából rendelendő, enyhén sajtillatú keverék, aminek hátránya, hogy nem minden doboz ugyanolyan erős – van, ami sokkal gyilkosabb és van, ami meg szinte alig mar, úgyhogy ez izgi, főként hogy wasabi is van benne és emiatt tényleg kétszer csíp, mielőtt kápolnafreskót marna az ánuszodba, de inkább ne ezt rendeljétek. Tőle balra a díjnyertes, karácsonykor beszerzett, de még a fotó idején pont ki nem próbált Blair’s Sudden Death Sauce (van Instant Death is, ez a Blair-féle szószok legerősebb harmadának az alján van, ettől még van rosszabb is), de a koporsódoboz miatt ide kellett fotóznom, meg az Ördögfaszként Satan’s Nuts névre keresztelt nagás kesudió, aminél először a kesut érzed, aztán egy-kettő-három és mehetsz inni. (Amúgy nem erős. Annyira. Nem tudom. A nyolc lefotózott dologból öt naga, most mi legyen, lehet, hogy magasabb az ingerküszöb a kelleténél. A naga jolokia külön kipróbálásáról itt írtam, vicces, amikor lemosod a kést, amivel vágtad a paprikát, bemegy a felhigított esszenciás víz a körmöd alá, 26 óra után érzed újra az ujjadat.)

A listából kimaradt a kedvenc koreai vendéglőnk marhahúslevese, @honeymooncroon házi készítésű chilis csokija (kimaradt az utánalévő pár perc, nem tudom, hogy @dawe_ megkóstolta-e, de volt egy pár perc aznap este, amikor liánok voltak a szemei helyén, amit éhező thai kisfiúk nyomkodtak a hónaljukkal egy kanál rizsért, nekem meg kipörgött a szemeim mögé rejtett félkarú rablón, hogy RUN RUN RUN) és őszintén szeretném megkóstolni azt a paprikát, amire még Niki azt mondta, hogy “a legerősebb? persze, éltem Indiában, végigettem a curryket, de az az erzsébetvárosi erkélyen termesztett paprika, amit a fater, na az a világ legerősebbje, PONT.” Ti meg, kedves olvasók, küldjetek pénzt, jövőre veszek belőle tényleg egy backup gyomrot.