»Az Encyclopaedia Galactica szerint a robot olyan mechanikai berendezés, melyet az ember munkájának elvégzésére terveztek. A Szíriusz Kibernetikai Társaság piackutató részlege szerint a robot “A Te Műanyag Haverod, Akivel Pompásan Érzed Magad”. A GALAXIS Útikalauz szerint a Szíriusz Kibernetikai Társaság piackutató részlege “eszetlen semmirekellők csürhéje, akiket elsőként állít majd falhoz a forradalom”.«

Egyik kedves ismerősöm fejében felmerült egy konferenciaelőadásokat tartó, filigrán, koktélpartiképes robot megépítésének gondolata. Semmi bonyolult mesterséges intelligencia, csak egy lánctalpakon gördülő 150 centis játékszer, ami távolról irányítható (mobilnet + webcam), kiállítható prezentálni (fut rajta a Powerpoint vagy ekvivalense), és készségszinten futtatja a Skype-ot kétirányú audiokommunikáció céljából.

Amivel az ötletgazda rendelkezik, az maga az ötlet, IT projektmenedzsment-tapasztalat, és ha komolyra fordul a dolog, akkor belepakolható tőke (épeszű keretek között). Nem rendelkezik azonban semmilyen tapasztalattal robotok építésében, még egy nyomorult Arduinot sem pakolt össze soha egyedül. Sadface.

Ha van kedve valakinek segíteni, esetleg levezényelni az építést (a befektethető tőke értelmében természetesen nem ingyen), dobjon egy mailt a szabolcs.sandor@karmamedia.eu címre.