Ültem egy évig a Word felett (a kiskanalaim sorra oldódtak fel a Hiroshima-erejű espressokban), aztán elkészült a 400+ oldalnyi, dühödt gonzóban panírozott verbálelesdé, a DAMAGE REPORT, életem első könyve, sokan dolgoztunk rajta, érződik is rajta, hogy szerelemgyerek. Valahol örülök, hogy gyerektartásit nem kell érte, de a születés utáni hallgatósokk még tartja magát. Ha nem érted, amit írok, csak az tehet róla. A fenti képen nem csupán a könyv, hanem az ajándékcsomag részei is, amiket megnyerhetsz. Meg mesélek. Részletek beljebb.

Cosmic bukkake, industrial ethos. Ez a könyv szótapétájának négy sarka összeolvasva. Erről szól a könyv. (Nem.)

RÉSZLET
Az meg kérdéses, hogy mikor érkezik el újra egy Hiroshima-erejű kultúrrengés, mint amilyen a kilencvenes évek voltak, amikor egyszerre csapott mindenkit a földhöz az új divat, az elektronikus zene meg az internet, ami miatt az egyik pillanatról a másikra kellett felgyorsulni a normális tempó ezerszeresére. Az a hipotalamuszkarcoló forradalom, amiből a generációnk lelkesedése, életereje és álmai születtek, lecsengett jó egy évtized alatt. A huszonegyedik század forradalmai, persze, ugyanúgy léteznek. Csak egy hétig tartanak. Jó esetben. Megrágjátok, lájkoljátok, berételitek, pluszegyezitek, széttrolloljátok, megveszitek, hazaviszitek, ráveritek, fel a blogra, belájkoljátok, pluszegyezitek, jöhet a következő forradalom. És még önmagában, ha eléggé távolról nézzük, ezzel sincsen baj. A baj csak azzal van, hogy eléggé távolról nézve az is kiderül, hogy éppen a lejtőn vagyunk. És nem látszik, hol az alja igazán. A szabadesést viszont, unalmunkban vagy ingerhiányunkban, nem cserélnénk fel semmivel.

Erről szól ez a könyv.

(pic via vírusklub/fb)

Úgyhogy jövőkutatás, miért jött össze, miért nem jött össze, ha nem jött össze, hogyan nem jött össze, mi van az agyhackeléssel, mi van a cyberpunkkal, az ipari zenével, a darknettel, a töredezettséggel, a szub-szub-szubzsánerekkel, a közösségi oldalgyártásból lepárolt konklúziókkal meg az élettel amúgy egyáltalán, ehhez meg hozzácsaptuk az elmúlt években megjelent szelektált írásokat, főként a Mondoból, a blogról meg a PEP! magazinból, aztán 2950HUF, tartsdmegazaprót. Legyártottunk hozzá egy külön magyar nyelvű blogot, hogy legyen még egy platform, ahova tudjunk publikálni tartalmat, mindenesetre ha uptodate tartalom, sajtóvisszhang, vásárlási lehetőség, akció meg tűrőfa kell, akkor vagy a damagereport.hu vagy a facebook.com/damrep lesz a biztos pont.

LE NYEREMÉNYJÁTÉK, AJÁNDÉKCSOMAG

  • Van két ajándékcsomagom, amiket kisorsolok köztetek.
  • Az egyik csomagban a könyv mellé jár két cyberpunk CD: a Haujobb IMHO legjobb lemeze, a Solutions for a Small Planet, illetve a japán BAAL Religion 616 kislemeze.
  • A másik csomagban a könyv mellé jár két cyberpunk DVD: az Appleseed Ex Machina 2DVD Collector’s Editionje meg a kevesek által ismert, de elég neonszínű-ázsiai I.K.U.
  • A tennivalód: április 26 (csütörtök) reggel tizenegyig lájkolsz egyet meg küldesz egy emailt az info@damagereport.hu címre. Aki mindkettőt megteszi, azok között kisorsolom a csomagokat. Délben.
  • Lájkolni a facebook.com/damrep oldalt kell. Ha megvolt, mehetsz tovább. (Örülj, nem emailcímeket gyűjtök. Csak stalkollak. Igen, téged is.)
  • Mailben írd le, hogy a két csomag közül melyiket szeretnéd szívesebben és kérek egy haikut (5/7/5 szótag) vagy egy fanfotót. Haikukból word magicet csinálunk, fanfotóból tapétát. Ha mindkettőt küldesz, tudatmódosítót csinálunk belőle és belelőjük az univerzum kéjesen lüktető szövetébe. Hajnal fél háromkor ezt nem feltétlenül értem, pedig én írtam, de elég akcionista, úgyhogy meghagyom.
  • Igen, dedikálom.

MEGRENDELNI?
Itt, a kiadó oldalán.

MEGVENNI?
Vagy Pesten, a Trillian képregényboltban – vagy pedig a könyvesboltokban. Amikor belistázzák, kimegy a nagyhír a damagereport.hu-ra és pezsgőt bontunk. Juhú. (Khm.)

TÁMOGATNI?
Kitaláltunk a Karmamedia social media ügynökséggel egy olyat, hogy örökbe tudsz fogadni oldalakat a könyvből. Kifizetsz egy oldalért 2000HUF-ot Paypalen keresztül, cserébe amikor az adott oldalon lévő QR-kódot leolvasod, a saját neved ugrik fel meg a YouTube-videó, amit bekötöttél oda. How awesome is that. Nézd meg, hogy miket fogadtak eddig örökbe meg hogyan néz ki az egész, aztán támogasd a projektet, ha úgy érzed, hogy megéri. Köszönöm.

Amúgy ez a blog 9000. posztja.