10.05 (kedd, A38): KILLING JOKE [a38] [last.fm]
10.06-10 (szerda-vasárnap, Merlin): UH FEST [uh fest official] [last.fm]
10.13 (szerda, Dürer kert): THE DILLINGER ESCAPE PLAN [last.fm]
10.16 (szombat, Diesel): FRONT LINE ASSEMBLY, LEAETHER STRIP [ld50]
10.26 (kedd, A38): DJ KRUSH [a38]

A szeptemberi felhozatal után az októberit látva az van, hogy kezd royalflushbe átmenni az éjszaka, mi meg csődbe, de legalább boldogan. Tizenhárom éve, az egyetem legelején köszönt még be a Haujobb, a Lassigue Bendthaus meg a Die Form hol bársonyos, hol meg szomorúkávézós pillanatai mellett valami sokkal elemibb, a pofon nyoma meg még a mai napig is látszik az arcomon, beköszönt az elmúlt harmincsok egyik legnagyobb hatású posztpunk-ipari (nem, de majd ezt mindenki magának) zenekara, a KILLING JOKE, előzenekarol hozzájuk a kilencvenes évek ipari/technójából gyökerező, abból bátran és jó kézzel merítő magyar FIRST AID 4 SOULS. Rögtön utána öt napon át nyöghetjük az Ultrahang Fesztet negyvenegy fellépővel (AtomTM, Stu, Static, Pole, Lau Nau, Kuupuu, Thomas Fehlmann, Kría Brekkan, Shit and Shine, csak hogy a last.fm kilenc highlightját emeljem), amiből mind a negyvenegyre kíváncsiak vagyunk, elsőtől az utolsóig, a kísérleti-zaj-elektro-minimál és a még több kísérleti jegyében. (katt a továbbra, bent még több)



Dobj két húszoldalúval véletlenszerűen számlálót meg nevezőt, ismételd meg félpercenként, összeraktad majdnem egy DILLINGER ESCAPE PLAN-szám ritmikáját, csak a gitárt hegyezd még hozzá egy kicsit. Mathcore a legjobbak közül, kísérleti, gitárral, üvöltve, Heptoid Tehet Róla, Heptoid Ott Lesz. Meg mi is.


A kilencvenes évek ipari, EBM meg industrial-metal színterére a FRONT LINE ASSEMBLY tette rá a kezét, amikor itt jártak először a Pecsában, az összes angyal Budapest felett egyszerre sírta el magát, tőlük jó Kanada meg Gibsontól meg nyilván a Skinny Puppytól meg a riotgirlöktől, de hátrateszem a kezem inkább. Ők meg a dán LEAETHER STRIP tehet nagy százalékban arról, hogy az lettem zeneileg (meg amúgy is), akiamiahol vagyok, úgyhogy múltidézés lesz a Dieselben, főként hogy a dán Claus Larsen tette le egymaga az EBM két legjobb albumát (Solitary Confinement, Underneath the Laughter) a kilencvenes évek elején, akármi is lett belőle (interjúztuk a Dose próbaszámában, egyétek meg azt is), úgyhogy megint félkézzel videózás, félszemmel sírás a program, főleg, hogy a cyberpunknak kikiáltott MIND.IN.A.BOX az előzenakar, csak villogót és hangosat veszünk fel aznap.




Hónapzárónak meg az újramegérkező DJ KRUSH, Japán méltán legjobb hiphop exportcikke, akit igazából magyarázni sem kell, ha hiányolja a deckeket, akkor visszafogott és csendes, erre a popújságírók nagy része jakuzagyilkosakármit mondana, szerintem meg már nem kell beszélnie egyáltalán. De azért meglátogatjuk és tisztelettel adózunk a turntableskilljei előtt, ahogy azt kell.


kommenteljetek, mit hagytunk ki?