steampunk coffee machines (and a touch of civet)

in watch by

steampunkcoffee.jpg

Olasz, kifejezetten steampunk hangulatot árasztó kávégépek, balról az első és a második az Elektra Mini Verticale névre hallgat (van Coffeegeek review is hozzá), a maradék pedig az Elektra Micro Casa. Nyilván nincs 1100-1500 euróm elpöccenteni egy ilyenre (meg ha egy ilyet veszel, rögtön jön hozzá egy garnitúrányi őszinte konyhabútor illő függönyökkel és egy kilónyi kopi luwak kávé is (igen, ez a civetszarból visszanyert luxuskávé, ne szépítsd). Azért itt van még egy olyan esztétikus kávégép is, amely nemcsak jól néz ki, de még egyfajta intelligens szűrésre is képes (szó szerint):figyeli a kávétermelő országok neveit az RSS-feedekben és eszerint főzi le a kávét: ha 40-szer említették Etiópiát, 50-szer Kolumbiát és 20-szor Kenyát, akkor ilyen százalékos arányokban lefőzött kávékeveréket kapnánk.

coffee2.jpg

Ami meg acivetet illeti, rákeresve rögtön be is kaptam négy femme fatale dühödt-szakadt csajt, akik Civet néven futtatják magukat, kedves olvasóimnak és a Vörös Yuk látogatóinak küldöm szeretettel a Halál a vécén című, erősen flufferhangulatú eposzt. Köszönöm, hogy megoszthattam veletek.

civet.jpg

Writer, journalist, creative. Had book on future scenarios and a New York Times-acclaimed script on the big screen. Insatiable love for weird stuff, Asian cuisine, pop/altcult, coffee, eyecandy, anything with a Scoville rate or a frequency. Makes music, too.