Korábban már lelkesedtem két kört a Vakondok dokufilm demosceneről készített második részéről, most már itt a teljes hosszúságú, másfél órányi változat, egyelőre angol felirat nélkül. Hogyan fér bele egy bolygó 4K-ba, miért szeretjük még mindig a Szimpla monitorokkal meg kiberiádával telezsúfolt oldaltermét és hogyan festi meg az elmúlt évtizedek legizgalmasabb artszubkult művészeti törekvéseit a negyedszáz interjúalany (név szerint: Duckers, VOyager, Bery, BoyC, Xtrium, Maxuser 6000, fei, Hakon, Nagz, Unreal, Ravezed, Slyspy, Küki, Murphy, Borys, NecroPolo, Poison, Pasy, Remage, Sir Garbagetruck, Gargaj, Reptile, SP, Vincenzo, Ziona)? Így. Megnéz, örül, megvásárol. Hol? Lent a link. Sok link.

A Vakondok 2 – Demoscene – Az Algoritmusok Művészete című dokumentumfilm január 13-ától ingyenesen letölthető a film honlapjáról, és megtekinthető Youtube-on is.
A megjelenést követő első héten több mint háromezren töltötték le, vagy nézték meg online a filmet. Ezzel egy időben, a mindössze 150.000 Ft-ból készült dokumentumfilm nemzetközi vetítései is megkezdődtek. A film január 14-én debütált Tokióban, és a következő hónapokban többek között Ausztráliában, Brazíliában, az Egyesült Államokban, Kanadában és Európa szerte, összesen több mint 20 városban kerül bemutatásra. A vetítésekről további információk a www.molemanfilm.com oldalon találhatók. A film a PC World számítógépes magazin februári számának DVD mellékletén is megjelenik, ami egy linket is tartalmazni fog egy, a filmből kimaradt jelenethez.

Letöltés | Előzetes | port.hu | Hivatalos oldal