Lóg a petyhüdt telihold az égen, az Animal Cannibals szerint drogos szomorú emók a cyberpunkok, az Origo egy hete cikkezte ki, hogy cyberpunk lett az első magyar “hivatalos” emo-grupp, a No Thanx, lehet valami a levegőben. Egy pillanatig elgondolkodtam azon, hogy bedobom ide a videót, hogy meg lehessen róla bizonyosodni, hogy nem azok, de higyje el minden olvasóm, kurvára nem azok. Hogy az Origo szakavatott újságírója miért használja a catchwordöt, nem tudom, de ha annyira menő dolog lehet, hamarosan felvirrad a PDnek és gyönyörű, gyönyörű napjaim lesznek.

Ami menti a helyzetet, az a Magyar Képregény Akadémia és jegyzett tagja, Geek, aki a Gépregény (legutoljára ezt Bernáth/y Sándor apánk játszotta el kísérleti techno-magazinjával, a Gépszavával, amiben amúgy több fantázia és design volt még tíz évvel ezelőtt is, mint a hazai lappiac jelentős részénekjelenleg) albumhoz rajzolt kísérő-képregényt. Felkérem olvasóimat, juttassanak el hozzám egy példányt, mert garantáltan nem fogom megvenni az albumot érte.

A gépek és az emberek világát ötvözõ, cyberpunk hangulatú füzet elkészítésére a Magyar Képregény Akadémia tagjait kérte fel a kiadó, így a képi világért Ábrai Barnabás, vagy mûvésznevén Geek felelt. A többek között a Pinkhell és a Sushi Strip képregényantológiákban is megjelent rajzoló mellett olyan kiváló illusztrátorok mûködtek közre, mint a Zorro de Bianco néven is ismert Fehér Zoltán, vagy az Unicum képregényes kampányát jegyzõ Gáspár Tamás, írja az Origo és függetlenül attól, hogy amúgy jogosan siker- és lehetőségéhesnek tartom a hazai képregényrajzoló szcénát és egy pillanatig nem tartom rossz ötletnek azt, hogy lehetőséget adnak nekik még egy ilyen ötlethez sem, a magyarjának csak a képzavar fog megmaradni. Az is rosszul.