sunnylounge.jpg
SUNNY LOUNGE
1035 Szentendrei út 36/A
www.sunnylounge.hu

Egyszerre sugall pezsgést és biztonságot a turbóoranzsba oltott mediterrán szieszta-támaszpont, némi csibészes éllel meg szívszaggató progresszív/lounge ütemekkel, megjegyzem, a progi már életem végéig szívfacsarást, szaggatást és szomorúságot jelent, mások viszont egész korrektül be tudják lőni a Sunny Lounge célközönségét és árait is ennyiből, a progi pedig lassan yuppie iparággá növi ki magát, úgyhogy szenzitív malac vagyok ma, ennyi.

sunnylounge2.jpg

A dekor minőségi, kulturáltan fülledt, barnában és narancsban fürdik a hely tőle, a plafonon szelíden ömlik el a vetített lilás-zöldes-pirosas hullám-imitáció, a plazmával szembeülni talán csak annyiból volt hiba, hogy huszadjára hibátlanul a retinámra égett a Túrós Brownie Szelet, többféle itallal próbáltam eddig kimosni, sikertelenül. A felszolgálással semmi hiba, meglepően gyors (ennél gyorsabb már csak a Wasabi kaitenzushija lehetne, amit azért technikailag is nehéz lenne überelni, max ha én ejteném el a vadlazacot a patakban ÉS nyersen enném meg helyben, de ebbe inkább ne itt), a koktélokat és a helyre jellemző shake-kombókat a következő alkalommal ejtjük el, a kávé bivaly.

sunnylounge3.jpgHa már a pán-ázsiai ízek helyett itt lyukadtunk ki, futunk egy kört a thai csirkelevessel és a wasabis burgonyapürével megfejelt háromborsos lazac-steakkel. Az ígért csípősség csak a végén dolgoztat meg, de akkor is csak enyhén – valójában mintha donburi-csirkével megszórt klasszikus rament kapnánk, a riasztóan vastag tészta helyett remekül átfőtt és ízekkel teljes rizstészta fogad, a hagyma nem csíp, a fűszerek a gyomor barátai, talán csak a lé kevés hozzá, de ez már csak kötekedés. A lazac jó választásnak ígérkezik, ezzel tesztelünk mostanában új éttermeket egyébkéntis, a főleg borsból álló (vagy főleg borsnak érződő) fűszerréteg kellemes háttérízt ad, a csúcs azonban a wasabival összekevert krumplipüré, ami inkább aromát ad – aki a kerítésharapó háromemberes könnyezős wasabiélményt kívánja, csalódni fog, aki csak az ízt, könyörögni fog a receptért.

Az étlap merészen választ be fogásokat számos ízvilágból, which means we’re in for a couple of more rides. Maximális megelégedettség.